П`ятниця, 19.04.2024, 00:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт вчителя математики та інформатики Надії Пушкар






Сайт працює
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2018 » Січень » 19 » Сучасні Інтернет-сервіси для перевірки знань учнів
15:31
Сучасні Інтернет-сервіси для перевірки знань учнів

Kahoot!

Цей сайт допомагає мені провести оцінювання знань учнів у ігровій формі. Зареєструвавшись, на Kahoot! можна створити опитування з будь-якої теми.

Запитання тестів відображаються лише на вчительському екрані — ноутбуці чи проекторі. А на гаджетах учнів - тільки чотири варіанти відповіді, з яких треба обрати правильну.

Стараюся робити опитування яскравими, що подобається дітям: додавати фото, малюнки, відео чи графіку. Також тут є можливість увімкнути режим усіляких бонусів, наприклад — додаткові бали за швидкі відповіді. Це перетворює навіть складне опитування на цікаве змагання.

До речі, на сайті вже є багато готових тестів, якими можна скористатися.

Поіменні відповіді вчитель бачить одразу, а також може скачати результати у формі таблиці.

Plickers

Ця програма зручна тим, що для її використання не потрібно, щоб гаджети були в усього класу. Достатньо, щоб смартфон чи планшет мав вчитель.

Схема створення опитування проста: завантажую в мобільний додаток запитання з варіантами відповідей і роздруковую для учнів картки з QR-кодами. Вони вже готові для скачування на сайті.

Кожна картка має персональний номер, тому її легко закріпити за окремою дитиною. Це чотирикутне зображення, де з кожного боку стоїть літера a, b, c чи d. Літери відповідають варіанту відповіді з тесту.

Під час уроку ставлю запитання, а учні піднімають вверх свої картки. Також пояснюю учням, що під час опитування слід підняти картку так, щоб правильна, на їх думку, літера була зверху.

Щоб перевірити результати, мені достатньо навести свій смартфон на клас — програма відсканує всі результати відразу. Результати тесту не розголошую, інколи, навіть, не виставляю оцінок, але завжди маю повний аналіз того, як клас засвоїв дану тему.

LearningApps

LearningApps.org - онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використання і на уроках, і позаурочний час, і для малечі, і для старшокласників.

Сервіс LearningАpps є додатком Web 2.0 для підтримки освітніх процесів у навчальних закладах різних типів. Конструктор LearningАpps призначений для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу.

Сервіс працює на декількох мовах, зараз українську мову додано до переліку мов інтерфейсу сервісу: перекладені загальні текстові рядки та всі рядки, що стосуються різноманітних вправ. Вправу можна запозичити з будь-якого мовного середовища і переробити під український варіант або ж використовувати мовою оригіналу. Даний ресурс використовую на своїх уроках, змінюючи готові вправи під власні потреби чи розробляючи свої.

Переглядів: 1829 | Додав: Nadija_75 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Перше вересня

Рава-Руська ЗОШ І-ІІІ ст. №2
Безкоштовний хостинг uCoz