П`ятниця, 17.05.2024, 04:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт вчителя математики та інформатики Надії Пушкар






Сайт працює
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог

Головна » 2018 » Січень » 19 » Опис сервісів для створення відеоуроків
15:22
Опис сервісів для створення відеоуроків

Для створення відеоуроку сьогодні не обов‘язково мати відеокамеру, досить скористатись безкоштовними комп‘ютерними програмами, які можна знайти в Інтернеті. Розглянемо найбільш використовувані програми для створення відеоуроків.

Jing – програма здійснює не лише запис відео, а й створює скріншоти. Для виділення потрібних моментів можна додавати текстові поля, стрілки і прямокутники. Програма може відправляти результати запису на Twitter, Screencast.com, Flickr та інші веб-сторінки. Якщо є мікрофон, також є можливість записати звук. Операційна система: Windows, MacOSX.

Webineria – дуже проста у використанні програма для запису відео. В якій запис ведеться у форматі AVI, з подальшою можливістю конвертування у FLV. Почати або припинити запис відео уроку можна за допомогою гарячих клавіш. Є цікава функція – об‘єднання з відео двох джерел. Наприклад: запис з екрану і вебкамера. Операційна система: Windows.

Wink – програма для створення презентацій та уроків. В програмі можна створювати скріншоти та додавати кнопки, назви та пояснювальні поля. Підтримує такі формати: EXE, FLV, HTML та інші. Операційна система:Windows, Linux.

Camtasia Studio – програма для створення презентацій різного призначення. За допомогою CamtasiaStudio можна створювати презентації, відео уроки, анонси, поздоровлення і т. д. Програма складається з комплексу невеличких програм: CamtasiaRecorder, CamtasiaMenumaker, CamtasiaAudioEditor, CamtasiaTheater, CamtasiaPlayer. Оперційна система: Windows.

WindowsMediaEncoder – це додаток, який розроблений Microsoft для захоплення відео за допомогою відповідного пристрою і перетворення його у інші формати з багатоканальним якісним звуком. Має інструкцію за допомогою якої можна засвоїти програму. Програма має опції для транслювання відео та інших зображень з веб камери. Підтримує HD якість відео. Оперційна система: Windows.

TipCam – крім стандартних функцій захоплення відео з екрану має й унікальні характеристики: підтримує AVI та FLV, відео можна перезаписати, початок та кінець можна вирізати, відео має функцію фокусу для збільшення окремих елементів відео, можна малювати різноманітні фігури під час запису. У робочому вікні здійснюється: старт, призупинення, видалення, попередній запис ролика, редагування коментарів. До числа переваг можна віднести можливість запису відео з віддаленого дисплея через VNC-сервер і можливість завантажувати відео на UtipU.cjm, YouTube. Операційна система: Windows.

SplitCam – програма для накладення відео ефектів, розподілу відео потоків, запису відео, он-лайн трансляції.

UVScreenCamera – програма для захоплення екрану, запису дій користувача, створення навчальних відеороликів, презентацій.

Clip2Net – програма для створення скриншотів і захоплення відео з екрану та розміщення їх в Інтернеті.

CamStudio – безкоштовна програма для запису всього, шо відбувається на екрані монітора в файл AVI або SWF.

Інсталювання цих програмних засобів триває не більше 2-3 хв і одразу можна приступати до роботи з ним.

Відеоуроки є досить перспективним напрямом в освіті і ця значимість поступово буде тільки зростати.

Переглядів: 1060 | Додав: Nadija_75 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Перше вересня

Рава-Руська ЗОШ І-ІІІ ст. №2
Безкоштовний хостинг uCoz